Over Bureau Divers

De drijvende kracht achter Bureau Divers is Chaib Lajlufi. Een bureau voor loopbaan coaching, advies en outplacement, gestart vanuit de gedachte dat diversiteit meespeelt in elke relatie. Iedereen heeft namelijk zijn unieke sociale en culturele achtergrond, persoonlijkheid, behoeften en kansen.

Wie ben ik?
Mijn eigen loopbaan startte in het onderwijs. Hier ben ik nieuwsgierig geworden naar gedragsontwikkeling van de mens waarna ik de opleiding pedagogiek ben gaan volgen. Ik wilde namelijk weten hoe kinderen, jongeren en volwassen leren en hun gedrag ontwikkelen.

In mijn werk met volwassenen en in het beroepsonderwijs ben ik me naast docent vanaf 1997 gaan richten op coachen en adviseren van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De laatste jaren heb ik de focus neergelegd op het coachen en adviseren van volwassenen in hun loopbaan begeleiding.

Mijn culturele diversiteit
Van jongs af heb ik geleerd met verschillen om te gaan. Ik ben geboren in het Rif gebied waar ik op jonge leeftijd zelfstandig naar het westen van Marokko ben verhuisd en daar op school andere talen en gewoontes heb geleerd. Doordat ik op vele plekken heb gewoond, heb ik geleerd met verschillende manieren van denken en gewoontes om te gaan.

In 1988 ben ik mijn horizon verder gaan verbreden door naar Nederland te emigreren. Met mijn ervaring in Marokko waar ik veel Franse en Spaanse invloeden heb gehad op school, heb ik me vrij snel kunnen aanpassen aan de Nederlandse taal, cultuur en de manier van hoe men in Nederland denkt en doet.

Ik heb hier in Nederland vele studies gevolgd zodat ik kon participeren op de arbeidsmarkt en mijn plek in de samenleving heb verworven. Verschillen tussen denkwijze en de normen en waarden van mensen horen er voor mij bij. Ieder mens is uniek en dus anders.

Met mijn ervaring in cultuurverschillen zet ik mijn coaching en advieswerk in om de situatie te verhelderen, belemmeringen te overbruggen, en van verschil een kracht maken om jou zo verder te helpen in jou loopbaan. Ik heb ruime kennis van de Marokkaanse, Nederlandse, Arabische en Zuid Europese cultuur. Verder spreek ik de volgende talen: Nederlands, Arabisch, Marokkaanse Thamazight, Marokkaans Arabisch en Frans.

Voor een nadere kennismaking met Chaib kun je vrijblijvend contact op nemen.