Trajecten

Loopbaan Coaching

Wat is loopbaancoaching?
Loopbaancoaching gaat over het ontdekken van je ambities, talenten, vaardigheden en drijfveren. Het helpt jou in het vinden van werk dat daarbij past. Dit kan binnen je huidige werkgeven zijn of daarbuiten.

Met welke vragen help ik jou?

  • Waar ligt mijn kracht? Waar kan ik sterker in worden?
  • Past dit werk wel bij mij? Of doe ik liever iets anders?
  • Waarom krijg ik geen voldoening uit mijn werk?
  • Hoe ga ik beter om met stress in mijn werk?
  • Wat zijn mijn ontwikkelpunten?
  • Waar wil ik over 5 of 10 jaar staan?

Zet grote stappen binnen 3 tot 6 gesprekken
Tijdens onze samenwerking gaan we ontdekken waar jij vastloopt in je loopbaan. Hier staan we stil bij het probleem en gaan we kijken hoe verder. Je leert wat je eigen belemmeringen zijn, twijfels over jezelf en beperkingen die je jezelf mogelijk oplegt. Vaak staan ze je ontwikkeling en het zetten van nieuwe stappen in de weg. Je gaat ze herkennen en je leert hoe je hier anders mee om kunt gaan.

De basis is dat ik jou begeleidt in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor zullen je prestaties worden verbeterd en ga je een nieuwe impuls geven aan je carrière

Talentenprofiel

Zit er meer in je dan wat er nu uitkomt?

Wat zijn jou talenten, drijfveren, competenties en ambities?
Vraag jij jezelf wel eens af of je niet meer in huis hebt? Past jou huidige functie nog wel goed bij jou? Heb je het idee dat je bepaalde vaardigheden of competenties mist? Functioneer je lekker in je team?

De organisatie waar in jij werkt is altijd in beweging en ontwikkeling. Het zijn veranderende bedrijfsprocessen, renovaties, nieuwe en innovatieve producten. Dit vraagt van jou een groot aanpassingsvermogen.

Je wilt graag doen waar je goed in bent, want dit geeft jou plezier en voldoening. Je wilt je talenten optimaal benutten en zelfs verder ontwikkelen. Maar wat zijn jouw talenten precies? Een talentprofiel kan je antwoord geven op die vragen.

Wat is een talentenprofiel?
Met doel gericht coaching krijg jij inzicht in jouw drijfveren, talenten, competenties, ambities en ook in jouw valkuilen. We gaan kijken waar je nu staat, wat je wel en niet kunt, en waarin je je verder kunt ontwikkelen. Met deze uitkomst kijken we hoe dit in verhouding staat met je huidige functie en wat jou ambities zijn, en hoe je deze verder kunt ontwikkelen binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Waar helpt een talentprofiel jou bij?
Bij het opzetten van een talentprofiel krijg je inzicht wat jou kwaliteiten en vaardigheden zijn, en zal ik je helpen om deze bewust in te zetten. Je krijgt tips en handvatten voor groei, eigen regie en balans. Hierdoor zal je verder groeien in de functie waar je in zit wat jou meer plezier zal geven, productiever zal maken en minder stress zult geven. Het kan jou ook helpen om die promotie te maken die je al heel lang wilt, of eindelijk die stap te nemen naar een nieuwe droombaan.

Een traject bestaat uit 1 tot 3 gesprekken, waar jezelf bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt.

Outplacement

Wil je de balans opmaken van je loopbaan?

Het is niet leuk om te horen wanneer je boventallig bent en op zoek moet naar ander werk. Het kan ook zijn dat je een conflict hebt met je werkgever waardoor jullie niet meer kunnen samenwerken.

Met het traject voor outplacement begeleid ik jou tijdens deze periode om weer en frisse nieuwe start te maken. Tijdens onze samenwerking sta jij centraal en biedt ik jou de handvatten om snel een nieuwe functie te vinden die goed bij jou past.  

Met de persoonlijke begeleiding leer je jezelf goed kennen en heb je alle ruimte om even stil te staan bij jezelf en wat deze nieuwe verandering bij jou teweeg brengt. We gaan onderzoeken wat jou talenten, vaardigheden en kwaliteiten zijn. Ook zullen we breed in gaan op de vraag wat zijn jou ambities en wat wil je nou echt.

Nadat we een overzicht hebben gecreëerd van wie je bent en wat je graag zou willen, stel je samen met mij een plan van aanpak op. Zo krijg je outplacement op maat en persoonlijke begeleiding van werk naar werk. Indien nodig, helpen ik je zelfs met de verwerking van het verlies van je vorige functie zodat jij vol energie een frisse nieuwe start kunt maken.